nieuwsbredene

Voor je dagelijkse portie vers nieuws uit Bredene.

horenzeggenlogo

Van horen zeggen ...Jef !

Langs deze weg wensen wij Jef, de webmaster van Nieuwsbredene.be een spoedig herstel

Enkele dagen geleden kregen wij het bericht dat onze Jef moest worden opgenomen voor een heelkundige ingreep

Net deze week was er een evaluatie gepland  van de veel gelezen website

Het succes was vooral te danken aan de inzet, de aanpak en enthousiasme van onze webmaster.

Deze week zullen wij onze redactie, iets vroeger dan voorzien, uitbreiden met enkele nieuwe krachten.  

In onze warme gemeente willen wij vooral en voornamelijk dagelijks plaatselijk nieuws brengen met een positieve benadering.

Het aantal volgers bewijst dat dit elke dag meer en meer wordt gesmaakt!

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen... voor de vijfde maal !

Net zoals in 1994, 2000, 2006 en 2012 behaalde de lijst van de burgemeester en schepenen ofte sp.a op 14 oktober 2018 opnieuw de volstrekte meerderheid.

En dit volledig tegen de trend in van de nederwaartse spiraal voor de sp.a. In Vlaanderen.

Niet dus in Bredene !

Schepencollege

Met een verjongde lijst werd zelfs nog meer dan 2 procent vooruitgang geboekt.

Het grote stemmenkanon was evenwel burgemeester Steve Vandenberghe die een score van 3.644 stemmen behaalde.

En zie nog dezelfde avond werd bij de bekendmaking van de uitvoerende mandaten een nieuwe verjonging aangekondigd door de zichzelf opvolgende burgemeester.

Erwin Feys blijft 1ste schepen maar binnen uiterlijk na vijf jaar volgt Kelly Spillier hem op.

Ondertussen wordt zij de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad.

Later wordt deze functie overgenomen door Jef Castelein.

Jacques Deroo wordt geen schepen meer maar blijft zetelen in de gemeenteraad en wordt de nieuwe voorzitter van het AGB.

Alain Lyneel, komt in het schepencollege met o.m. de bevoegdheid openbare werken.

Kristien Vanmullem wordt opnieuw schepen en dit voor drie jaar.

Daarna zal Daisy Hoste het schepenmandaat opnemen.

Jens Vanhooren ziet, op zijn vraag, de eerste drie jaar zelf af van een schepenambt en geeft in afwachting de schepensjerp door aan Eddy Gryson, de schepen van Financiën.

Hij blijft ondertussen wel in de gemeenteraad.

De samenwerking met de CD&V wordt verlengd. Kristof Vermeire sluit hierdoor als schepen aan bij de meerderheidsploeg.

De oppositie zal in Bredene bestaan uit 3 leden van N-VA, 1 Open-VLD-er, 3 VB-ers en 1 verkozene voor Groen.

De meerderheid wordt gevormd door 15 sp.a-ers en verkozenen van CD&V.

Op 2 januari gaat de nieuwe gemeenteraad van start !

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

Van horen zeggen...El Paraje!

Begin 2012 vestigde Brenda Bussche zich met haar man Filip en de kinderen Moïra en Roisin in Bérchules in Spanje.

In de Alpujarras in de Sierra Nevada.

Paraje1 2
(klik op foto om te vergroten)

Ze namen er een bed en breakfast over, gelegen op een terrein van 20 ha op 1400 meter hoogte.  Beroepshalve was Brenda directeur van de West Vlaamse Provinciale Dienst van het Agentschap Natuur en Bos.  Vanuit deze functie hadden wij contact voor o.m. het Paelsteenveld in Bredene.  Een vriendelijk, sociaal ingestelde dame die vol enthousiasme door het leven ging.

Toen beloofden wij haar om als het paste, haar te bezoeken in de Casa Rural El Paraje in Bérchules, zo'n 2,5 uur rijden met de wagen van Malaga.  En zo gebeurde het na 6 jaar.  Eindelijk!  Op die mooie en heerlijke plek heeft ze veel liefde en leed gedeeld. Eerst kwam er een zoontje bij, namelijk Léon.   Maar in 2015 werd Filip ernstig ziek en overleed er.

Ons bezoek aan El Paraje was een blij weerzien met Brenda.  Ons respect, dat wij reeds hadden voor haar, is nog toegenomen.  Wat een doorzetting, wat een werklust en positieve ingesteldheid.

Paraje1
(klik op foto om te vergroten)

Aan Brenda, Juan en de kinderen onze dank voor de verrijkende dagen.  Het was de moeite en wij hebben met volle teugen genoten van de gastvrijheid.  Een aanrader!  Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op www.elparaje.com 

*********
********
*******
******
*****
****
***
**
*

ISO 8450 : nieuwe Bredense fotografieclub

De initiatiefnemers van ISO 8450, de nieuwe Bredense fotografieclub, willen de kunst van het fotograferen in de gemeente bevorderen en promoten.
Coördinator Marc BAERT : “Met deze club willen we in eerste instantie fotograferen. Vandaar dan ook “fotografieclub” in plaats van “fotoclub” en de baseline “Waar het klikt”.

In de doelstellingen van de feitelijke vereniging hebben we de technische en de esthetische vorming van vrijetijdsfotografen ingeschreven. De naam van onze club verwijst met “ISO” naar de lichtgevoeligheid van een digitaal fototoestel én met “8450” naar (het postnummer van) de gemeente Bredene. In ons logo vind je dan ook zowel de golven van de zee als de lamellen van een diafragma terug.”

“We zullen dit doel trachten te bereiken door het organiseren van activiteiten die openstaan voor zowel leden als voor niet-leden”, vult administratief verantwoordelijke Fred DELRUE aan. “Daarbij denken we aan foto-uitstappen, vormingsavonden, projecties, tentoonstellingen, wedstrijden, workshops, enz … Samen wensen we te streven naar kwaliteit en vernieuwing door kennisoverdracht en kruisbestuiving, ook met andere groepen en verenigingen die actief zijn omtrent beeldende kunsten.”

Medeoprichter en financieel verantwoordelijke Alain BILLIOUW stelt : “In deze nieuwe fotografieclub is iedereen welkom. Zowel de absolute beginners als de gevorderde vrijetijdsfotografen kunnen lid worden. We houden het lidmaatschap dan ook laag. Voor € 25,00 word je tot eind 2019 lid. Wie zich aansluit, is vrij om te participeren aan die activiteiten die persoonlijk interessant worden gevonden. Elkaar respectvol en motiverend tegemoet treden, zijn daarbij essentiële waarden voor de nieuwe club.”

ISO 8450 zal toetreden tot BREEDBEELD, de organisatie die iedereen in Vlaanderen die in zijn vrije tijd met o.m. fotografie bezig is, ondersteunt, informeert en verbindt. Daardoor zullen de geregistreerde leden, maar ook de occasionele medewerkers gedekt zijn door een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

Heb je interesse om je fotografische skills te delen, uit je comfortzone te treden, inspiratie en motivatie op te doen, informatie en ideeën te verwerven omtrent fotografie ? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op met ISO 8450. Dat kan met een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je wordt dan verder geïnformeerd over de komende activiteiten van de club.

Straks lanceert de fotografieclub ook een eigen website waarop alle info terug te vinden zal zijn. Intussen kan je reeds terecht op de Facebook-pagina https://www.facebook.com/Fotografieclub-iso8450-3756069130 …/ .

bono3
Bredenaars onthalen, nieuws brengen en ontspanning bieden
 

Weersverwachting
Bredene
Meer weer in Bredene

 

Bekijk alle albums in de rubriek <<fotoreportages>>